Recept: Brownie Vanille Kwark Taart

“Ik beloof je… als Dominique het kan, dan kun jij het ook.”

Brownie vanille kwarktaart

Intro

(scroll verder als je gewoon het recept wil en mijn intro niet kan waarderen)

Van mijn vader heb ik geleerd te koken en door bezig te zijn met voeding, calorieën, macro’s etc. heb ik ook behoorlijk wat creativiteit ontwikkeld met het bakken van lekkere snacks en maaltijden.

Deze deel ik graag met je en ik hoop dat het je motiveert om zelf ook aan de (be)slag te gaan met als doel dat je meer kan genieten van eten en toch resultaat kan boeken. Dat is immers waar Dominique en ik het voor doen. Dominique doet natuurlijk niet meer dan achterover leunen, mij vragen hoeveel calorieën het ongeveer is en het opeten maar goed. Dat we het samen doen klinkt leuker.

En… ik bespeur de laatste tijd (februari 2021 zitten we nu) dat ze zelf ook wel interesse krijgt om dingen te bakken. En na het volgen van recepten lukt het haar ook nog. Ik beloof je… als Dominique dat kan, dan kun jij het ook.

Gezonder (als je het zo mag noemen) eten en leven hoeft niet complex te zijn, maar je moet er wel een klein beetje tijd in investeren. Zo zit ik nu op het level dat ik deze hele taart uit mijn hoofd maak en er aanpassingen op doe die meestal direct werken en Dominique zit op het level dat ze een recept van tiktok haalt, het bereid en kan genieten van iets wat calorie arm is en toch lekker waardoor ze haar doel van mega sexy lekkere fit girl kan bereiken. Oké, dat waren mijn woorden.

Maar mijn advies. Maak een aantal recepten en leer die zo goed dat het hetzelfde wordt als een pan spaghetti maken of pannenkoeken bakken zodat bewuste voeding onderdeel wordt van je dieet. Met dieet bedoel ik voedingspatroon/leefstijl en niet crashdieet om veel te snel veel te veel af te vallen wat nergens op slaat omdat je het niet volhoudt en je vaak spiermassa verliest en amper vet. Maar die discussie is voor een andere keer.

Foodspring

De ingrediënten die je niet vandaag in huis kan halen voor deze taart komen van Foodspring. Je hebt vast al gezien dat Dominique daar fan van is en met haar kortingscode kun je behoorlijk wat korting krijgen op producten die echt ideaal zijn om je calorieën en macro’s te halen en dus vet te verliezen en spieren te behouden of op te bouwen.

Bestellen voor de taart:

Bestellen omdat wij het adviseren het mega lekker en effectief is:

KORTINGSCODE: DOMINIQUE15FSG

Vergeet de code niet in te voeren bij het afrekenen. Korting en je helpt Dominique er ook mee.

Fuck de intro ik wil het recept

Oké oké, hier is het recept.

De taart bestaat uit een bodem, de vulling en de topping. Je kunt hierin variëren wat je wil maar ben je nieuw in de wereld van de taarten volg dan het recept exact op. Ben je een ouwe taart(enmaken) dan leef je uit met variaties als citroen, bosbessen in de vulling.

Ingrediënten

 • 175 ml Melk
 • Protein brownie (foodspring)
 • 50 gram suiker (of 50 gram zoetstof)
 • 80 gram whey vanille
 • 500 gram Griekse yoghurt (0% vet)
 • 500 gram vanille kwark (Lindhals is meest eiwitrijk maar wel dikker)
 • 15 gram zoetstof
 • 12 blaadjes gelatine
 • 4 oreo’s
 • Cooking spray (dr. Oetker)
 • Taartblik van 25-30 cm
 • Mixer

Bodem

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de blaadjes gelatine los van elkaar 1 voor 1 in een bak met koud water en laat 10 minuten weken. Dit heb je bij de vulling pas nodig.

Doe de melk, suiker (of zoetstof), protein brownie en 40 gram vanille whey in een bak en mix het door elkaar. Kan met een vork of klopper maar mag ook met een mixer. Maak er een glad beslag van.

Spray het bakblik goed in met de cooking spray en giet het beslag erin. Zet het bakblik 20 minuten in de oven.

Kijk naar de oreo’s maar weersta ze en doe 100 squats in de plaats.

Eet nu 1 oreo. Je hebt het verdient.

Vulling (mixer nodig)

Zet een pan op laag vuur en doe er 3 grote lepels Griekse yoghurt in. Als het beetje meer vloeibaar en dus warm wordt doe je er de gelatine in. Doe de Griekse yoghurt, vanille kwark, 40 gram vanille whey, 15 gram zoetstof in een bak en mix het door elkaar. Blijf door de gelatine roeren tot hij helemaal opgelost is en giet het bij het beslag en mix deze goed door.

Ik denk dat de bodem nu wel klaar is, als je die squats hebt gedaan zeker. Laat deze even afkoelen.

Pak 4 oreo’s, leg ze op een snijplank, schreeuw een keer omdat je ze niet op gaat eten en snijd ze in stukjes (grove kruimels) met een groot mes. Doe in een bakje en bewaar voor later.

Als de bodem een beetje afgekoeld is kun je het beslag er overheen gieten tot de taart goed gevuld is. Zet hem in de koelkast en laat hem 1 uur opstijven.

Hier is een workout voor een uur. 60 minuten AMRAP burpees.

Na dat uur doe je de oreo kruimels er overheen.

Ik citeer hoe Dominique dat zou doen: “Sprinkle it like it’s the last christmas.”

Laat nog 2 of 3 uur opstijven in de koelkast en klaar.

Voedingswaarde

De hele taart = 1539 calorieën.

 • 1/4 van de taart (mijn portie) = 385 calorieën (40,5 gram eiwit)
 • 1/8 van de taart = 185 calorieën (19,4 gram eiwit)
 • 1/16 van de taart = 92 calorieën (9.7 gram eiwit)

Met 100 squats verbrand je maar liefst 30 calorieën. Met 60 minuten burpees verbrand je maar liefst 443 calorieën. Ik zou voor de burpees gaan. Je kunt ook na elke stap 10 burpees doen.

Maar even kleine disclaimer. Ik geloof niet in het rekenen met calorieen die je verbrand tijdens sporten. Natuurlijk neem je het mee in de totale berekening van je week maar verder niet echt.

Kijk naar je doel, dan naar je week, dan naar je dag en blijf consistent.

Vond je het recept lekker en luchtig (om te lezen) deel het dan even op social media en tag Dominique en mij even.

Dominique (klik hier om te volgen)

Bart (klik hier om te volgen)