Je lichaam. Dat blijft toch echt wel een dingetje voor de meeste mensen. Ik schrijf er vaker blogs over omdat ik er eigenlijk wel continu mee bezig ben. Mijn lichaam vind ik een van de meest belangrijke dingen om mee bezig te zijn.

Ik vind uiterlijk belangrijk. Niet perse omdat ik heel graag de mooiste wil zijn, maar om het gevoel wat het mij geeft. Ik voel me nou eenmaal beter wanneer ik tevreden met mezelf ben. En hier werk ik dan ook hard voor. Ofja… hard werken… hard werken… als ik eenmaal in de goede flow zit is het voor mij niet echt hard werken.

Ik sport echt heel heel graag. Ik word dan ook echt chagrijnig als ik niet kan sporten omdat ik bijvoorbeeld geen oppas heb. Ik sport 4x in de week en daar voel ik me echt heel fijn bij.

Op eten letten is dan wel echt een ding waar ik op moet letten. Als ik in de goede flow zit dan probeer ik doordeweeks eigenlijk helemaal niet te cheaten. En als ik dit wel doe dan is dit 1x. In het weekend doe ik dit wel vaker maar ik probeer er wel echt op te letten.

Ik vind het dan ook echt meeeeeega irritant als ik iets af sla en dan de opmerking krijg: ‘Je moet nog wel een beetje genieten he!’. En dit zijn altijd de mensen die niet met gezondheid bezig zijn. Ik vind dat absoluut niet verkeerd hoor. Je moet doen waar je jezelf goed bij voelt. Ik voel me echt 100x beter wanneer ik fitter ben, gezond eet en strakker in mijn vel zit. En daar geniet ik dan ook van.

Van gezond eten voel ik me actiever en gewoon echt fitter. Veel beter dan wanneer ik die zak chips open trek. Dus ik geniet zeker…. maar dan wel van andere dingen. Daarom vind ik dat iedereen moet ophouden met zeggen wat wel of niet goed voor je is. En dus ook over uiterlijk.

Daarom kan ik er ook heel slecht tegen als er tegen mij gezegd word: ‘Je hebt wel een geluk dat jouw buik er zo uit ziet na de bevalling.’ OF: ‘Jij hoeft zeker nooit op iets te letten?’

Zoals je op de foto ziet had ik na de bevalling geen strak lichaam. Daarom vergelijk ik ook vaak mijn vooruitgang foto’s met die foto. Niet perse omdat het verschil dan groter is maar omdat je dan goed kan zien dat ik er oprecht hard voor heb gewerkt en niet alles aan komt waaien.

Mensen oordelen zoveel. Ik betrap mezelf er ook wel eens op. Zo heb ik aaaaltijd gezegd dat ik het echt belachelijk vind dat ineens heel de wereld een borstvergroting heeft of der lippen heeft opgespoten. En hier zit ik dan met mijn eigen borstimplantaten te typen. Oké, niet letterlijk want daar kan ik niet mee typen 😉.

Zoals ik al zei: iedereen moet doen wat hij zelf wil. Alleen vind ik het wel zonde van jonge meiden die deze ingrepen doen omdat ze er bij willen horen of het perfecte plaatje willen creëren. Met die achterliggende gedachte vind ik het gewoon zonde dat ze die keuze maken.

Ik heb dus ook een borstvergroting gehad. Niet omdat ik grote borsten wilde maar omdat ik me gewoon echt niet meer fijn voelde met die van mij. Zoals de meeste moeders weten… na kinderen zien borsten er vaak gewoon niet meer uit zoals daarvoor. Ik heb altijd een cup B gehad en nog nooit in mijn leven had ik hier een probleem mee. Maar na de bevalling was er al helemaal niks meer van over. Hierbij voelde ik me echt niet fijn. Ik deed nooit meer mijn shirt uit bij mijn eigen vriend.

Op een gegeven moment vond ik dat wel echt erg. Dat ik mezelf niet eens aan mijn vriend kon laten zien die me natuurlijk al 467368x naakt heeft gezien.

Daarom heb ik de keuze gemaakt om een borstvergroting te doen. Ik wilde heel graag een Cup C omdat ik dus niet perse grote borsten wilde. Maar ja, als je het doet, ga je natuurlijk ook niet voor een cup B.

Helaas is het nu een cup D geworden. Ze garanderen geen cup maat want dit kan bij iedereen anders vallen. En bij mij viel het dus een maatje groter. Het is misschien nu een luxe probleem, je hoort me dan ook niet perse klagen. Maar het had van mij niet per se gehoeven. Ik voel me er nu wel echt 100x beter bij, en dat is waar het mij om gaat.

Dus doe allemaal vooral lekker waar je je goed bij voelt, iedereen heeft zijn eigen smaak. Maar echt, kap a.u.b. met het kritiek leveren op andermans beslissingen. Want dat maakt jou echt geen beter persoon… en vooral ook niet mooier 😉

Doei.

Dominique

P.s. Voor tips of vragen over mijn afval- en trainingsproces adviseer ik je om de manual van mijn future hubby te downloaden op zijn website of stel hem een vraag op zijn instagram @thefitspirationshow