Ik weet dat het lastig kan zijn om volgers te krijgen en ik weet dat het dan verleidelijk is om ze te kopen als het echt niet anders lukt. Maar ik hoop dat jullie daarbij eens gaan nadenken wat jullie er mee doen.

Ten eerste,.. heeft het echt geen reet zin… Er is al een klein percentage die je foto’s zien en al helemaal als je een bedrijfspagina hebt. Kun je nagaan dat er bij dat kleine percentage allemaal rare accounts zitten die je toch niet bekijken. Dan word je echt al helemaal niet gezien. De kans is alleen maar kleiner dat je gevolgd word en dat er mensen op je reageren dus het is echt juist in het nadeel voor je.

Ten tweede.., wie maak je er nou eigenlijk blij mee? Jezelf? Andere? Dat je met trots kunt zeggen dat je er veel hebt, terwijl je ze zelf die avond nog koopt?

Ten derde,.. eigenlijk ben je gewoon een oplichter als ik het zo mag zeggen. Er zijn bedrijven die jou benaderen omdat je veel volgers hebt. Je koopt op elke foto minimaal 500 likes, zodat het ook nog eens lijkt dat je veel bereik hebt. Er zijn bedrijven die jou spullen geven in de hoop dat je als ‘Influencer’ mensen bereikt met je foto.

Sorry maar dan besteel je toch gewoon het bedrijf?

Ze geven jou iets zodat je iets voor hun kunt doen, maar dat doe je niet want alles is nep. Sorry maar ik vind dat echt niet kunnen

Ten vierde,.. Ja we gaan nog even door.

Er zijn mensen die wel echt hun best doen, mensen waarvan dit hun werk is. En jij, met je nepvolgers pakt hun werk af. Andere accounts hebben wel veel bereik, net wat minder volgers dan jij. Dus zij worden niet gekozen. Ze kiezen jou uit. Maar jij hebt hun niks te bieden. Wat vind jij daarvan?

Ennn als laatste… hooooeeeeeveeeel geld heb jij? Ja ik ken meerdere accounts die echt veel kopen, dat kun je gewoon zien. Als je 500 likes binnen 5 minuten hebt dan zijn ze nep. En als je dan ook nog eens tussen de likes kijkt en je ziet geen een Nederlandse naam tussen staat… dan weet je genoeg.

Maar serieus.. Ik heb het soms in de gaten gehouden maar ook jij koopt echt lettttttterlijk op ELKE foto likes. Ik weet niet eens hoe het werkt, heb je dan gewoon een abonnement? Koop je echt letterlijk gewoon per foto likes? Sorry maar daar kun je gewoon van op vakantie? Ik heb wel eens gekeken naar die sites waarvan je het kan kopen. En het hoeft op zich niet duur te zijn. Maar bij echt elke foto?? Daar kun je heel wat dingen van doen.

Echt jongens ik vind dit echt bizar. Kijk weet je.. als je geen bedrijf hebt, niet wilt bloggen, niet wilt samenwerken… oké prima, koop die volgers, doe je ding… Maar jongens, als je wilt samenwerken met bedrijven kan dit echt niet hoor.

Doei.