Hoooi!

Ik had beloofd om tips te geven over fitter en strakker worden maar ik dacht ik zal eerst even beginnen met mijn weg hier naar toe.

Ik heb altijd wel aan sport gedaan, voornamelijk hockey. Dit heb ik ongeveer 10 jaar gedaan. Vanaf mijn 10e tot mijn 20e ongeveer. In deze periode was mijn lichaam een heeeeel ander niveau dan nu. Ik deed eigenlijk niks aan voeding en ik deed hockey omdat ik het leuk vond. Of terwijl… met mijn lichaam was ik nooit zo bezig.

Op deze foto ben ik een jaar of 19 >>

Het gekke is, ik heb mijn buik nooit echt een groot probleem gevonden. Ik vond mijn buik altijd wel een beetje gek omdat het wel een rare vorm wat ik nooit zo tof vond. Dit kwam ook voornamelijk door dat mijn heupen nogal aanwezig waren. Maar echt dik was ik niet.  Ik was er dan ook echt van overtuigd dat mijn bouw gewoon zo was. Ik denk dat het ook wel de reden is geweest dat ik er een soort van ‘vrede’ mee had.

Maaaar… toen was daaar mijn future hubby. Een knappe personal trainer die mooi gespierd was met een passie voor sport die er nog steeds is.

Zijn kennis over voeding en sporten bracht hij nogal snel over. Het leek me leuk om samen te trainen en het werd dan ook steeds meer ons ding. Ik zag mijn lichaam veranderen en veranderen. Ik stelde het ene doel na het andere voor mezelf en het gaf ook altijd een kick als ik deze behaalde.

Leuk was het niet altijd natuurlijk. Ik heb ook challenges gedaan waarbij ik een maand geen junk at of een paar weken geen bewerkte producten. Het was altijd suuuper effectief maar echt vrolijk werd ik er niet van. Daardoor kwam ik er wel steeds meer achter hoe ik het zelf wilde doen. En zo steeds kleine beetjes bij kleine beetjes begon mijn leefstijl te veranderen.

Als je met een personal trainer uiteindelijk samen gaat wonen krijg je natuurlijk automatisch veel van zijn kennis mee. Zo begon ik ook steeds meer te snappen hoe het werkte en paste ik dit ook toe bij mezelf. En zo werd ik ook steeds blijer met mezelf. Niet alleen mijn lichaam veranderde maar ook mijn energie en mezelf als persoon. Ik sliep beter, voelde me beter en werd fitter dan ik ooit was geweest.

Toen werd ik zwanger. Ik ging echt super fit de zwangerschap in. Bij Sam heb ik gesport tot op de dag dat mijn vliezen braken. Ik voelde me goed, at wel veel, want ja dik was ik toch. Maar ik heb wel fijn lang kunnen sporten.

Na de bevallig dacht ik ook wel dat ik dan snel mijn eigen maatje terug zou hebben. Ik dacht eigenlijk ook wel dat dit het geval was totdat ik foto’s van mezelf ging maken (zie de foto).

Nou ik schrok me rot! Ik had echt niet in de gaten dat dit nou mijn lichaam was. Dus ik ging weer opnieuw aan de bak. Ik ging weer opletten en Bart was toen net bezig met zijn eigen Crossfit box op te starten dus daar was ik dan ook vaak te vinden.

Mijn lichaam was gewoon prima, ik was tevreden en toen werd ik alweer heel snel zwanger van Bobbi. Sam was toen nog maar 9 maanden. Deze keer wilde ik het anders doen. Het sporten hield ik helaas niet zo lang vol want ik kreeg snel last van mijn bekken, dus uit ellende ging ik ook maar weer meer eten… dat was niet zo handig.

Ik kwam weer de nodigde kilootjes aan maar daar had ik ook vrede mee. Want ik dacht; Na deze zwangerschap ga ik hem rocken. Ik wil nu voor mezelf echt fit worden, maar dan echt fit.

Sporten vind ik heeeeeerlijk, dus dat scheelt al een heleboel. Maar ook met mijn voeding wilde ik het ook gewoon echt goed doen.

En nu… Nu heb ik 2 fantastische kinderen en mijn lichaam heeft er nog nooit zo goed uit gezien. Ik ben sterker en voel me gezonder dan ooit. Misschien ben ik niet altijd even energiek want ja… Ik heb toch echt 2 kinderen. Maar echt.. ik voel me fantastisch!

Mijn 27e jarige ik zou mijn 19e jarige ik wel echt een schop willen verkopen, want als ik ooit eerder had geweten dat ik er zo uit kon zien dan was ik denk ik wel eerder begonnen met een betere leefstijl. Maar he, beter laat dan nooit 😉

Dus voor alle mama’s hier… er is hoop… echt! 😉 Je moet het alleen wel echt willen en er echt voor gaan!

En de tips op basis van jullie vragen, die ga ik nu even op papier zetten met die knappe Personal Trainer van mij 😉

DOEI.