…voor al die ‘volwassen’ mensen op social media!

Ik vind het zo misselijkmakend. Mensen die volwassen horen te zijn. Mama’s en papa’s van kinderen, mensen die een voorbeeld zouden moeten zijn en die reageren op andere mensen.

Mensen die vinden dat homo zijn een ziekte is en dat transgender zijn een fase is.

Mensen die reageren op kinderen met makeuptutorials dat ze er niet uit zijn.

Mensen die reageren op foto’s dat ze op een plastic pop lijken, een omgebouwde man of gewoon lelijk zijn.

Mensen die kunnen zeggen dat een kind van 14 niet kan zingen als ze aan een programma mee doet.

Je bent te dik, je bent te klein, je bent te gespierd, je bent te gezond, te ongezond, te open of te dicht, te lelijk of te knap.

Ik vind het zo bizar dat er echt zoooveel mensen naar kunnen reageren, dat mensen gaan bemoeien met een ander. Hoe een ander doet, hoe een ander is, hoe een moeder haar kind opvoed, hoe een vader haar kind kust, hoe mensen op een foto staan, gewoon over hoe diegene is.

Volgens mij zijn wij allemaal eigen unieke personen die zelf kunnen beslissen hoe we willen zijn. De ene wil een piercing, de ene wil een tattoo, opgespoten lippen of juist makeuploos zijn.

Ik denk dat iedereen voor zichzelf kan bepalen wat ze mooi vinden.

Waarom hebben mensen dan toch altijd het lef om er iets over te zeggen.

Ik zelf maak het niet veel mee gelukkig. Maar ik lees het wel echt veel te vaak. Vooral bij mensen die een groot bereik hebben, die veel volgers hebben of gewoon bekend zijn.

Het betekent niet, dat als iemand de keuze maakt om hun leven te delen, dat ze je dan vragen om daar alleen maar negatief op te reageren. Ja, je hebt het recht om te zeggen, doen en laten wat je wilt. Maar soms…. soms…. kun je ook gewoon je bek houden! Hiermee voorkom je dat je iemand kwetst en zien mensen je als een beter iemand dan wanneer je het wel doet.

Als iets je niet bevalt, prima, kan gewoon. Ik vind sommige dingen ook niet mooi. Ik zou dingen ook anders doen. Maar ik zal het nooit maar dan ook nooit zeggen tegen een ander tenzij ze hierom VRAGEN.

En dat zou iedereen moeten doen vind ik.

Voor diegene die ooit lelijk hebben gereageerd op een ander:

Stop je telefoon of nog liever je computer ergens waar de zon niet schijnt 😉 !

Laten we allemaal wat meer respect voor elkaar hebben en wat meer die roze bril opzetten. Dat zal de wereld zoveel mooier maken.

Doei.